Over Pretkids

Werken met kinderen is mijn passie daarom Pretkids. 

Mijn naam is Shirley ik ben zorgzaam, geduldig en creatief.

Zorg bieden en met mensen werken is altijd al mijn verlangen geweest. In de zorgsector is dit verlangen begonnen. Hier heb ik met ouderen gewerkt wat erg bijzonder was.  Na een aantal jaren in de gezondheidzorg werd het tijd voor iets nieuws, zoiets als zorg bieden maar dan op een andere manier.

Ik besloot om de SPW3 Opleiding te doen. Als moeder van drie kinderen was deze keuze niet een grote uitdaging maar wel een nieuwe fase.  Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een peuterspeelzaal, BSO en gastouderopvang. Hierbij sprong het gastouderberoep er voor mij bovenuit. 

Met kinderen werken is echt mijn passie, het is geweldig om kinderen te zien ontwikkelen.

Bij dit werk is er een kleine groep van kinderen die in een huiselijke omgeving wordt opgevangen. Voor het kind is het van cruciaal belang dat er een veilige, vertrouwde en hygiënische omgeving  is waar het kind geheel zichzelf kan zijn. Dit heeft een stimulerend effect in de ontwikkeling van het kind.

De kernwaarden die bij mij als gastouder passen zijn: aandacht, geduld, rust en ritme.

Dit zijn punten die terug komen in de dagindeling.  De groep bestaat uit maximaal zes kinderen, vanwege deze kleine groep is er veel aandacht voor de kinderen en worden hun behoeftes gezien. Voor kinderen is een routine belangrijk dit geldt vooral bij het eten en het slapen. Dit zijn momenten die ik als gastouder altijd evalueer en bespreek met de ouder.

Diploma’s

  • SPW (Sociaal Pedagogisch Medewerker) 3
  • Basis Zorg Verpleeg Hulp Certificeerd
  • Cursus Opvoeden & ZO Certificeerd
  • Safety First Kinder EHBO Certificeerd
  • In bezit van VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag)

Gastouder Pretkids staat ingeschreven bij Landelijk Registratie Kinderopvang (LRK) registratienummer: 135666983

Heeft u meer vragen over bijvoorbeeld de dagindeling? Neem dan gerust contact met mij op via: 

Email: ashirleyko@hotmail.com
Tel: 0619252757

Shirley Koanting-Atrong